
Ingridientai
- 300g miltų
- aliejus
- 300ml vandens
- 300g grybų
- 1 svogūnas
- 3 kiaušiniai
- 0,25 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Išverdame ir sumalame grybus.
Išverdame kietai 2 kiaušinius.
Dubenyje pagaminame tešlą lietiniams blynams ir vandens ir miltų. Tešla turi būti skysta, kad lengva būtų pilti į keptuvę su samčiu. Į tešla dedame druskos, cukraus ir 1 kiaušinį.
Įkaitiname keptuvę ir pilame lašelį aliejaus. Samčiu semiame blynų tešlos ir pilame į keptuvę, ją paskirstome taip, kad pasidengtų visa keptuvė. Kepame po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Sumaltus grybus sumaišome su smulkintu svogūnu bei smulkiai supjaustytais kiaušiniais. Beriame druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą šaukštu dedame į lietinio vidurį ir suvyniojame taip, kad įdaras neišbyrėtų.
Dar kartą įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame įdarytus lietinius, kuriuos kepame po 3 minutes kol švelniai paskrunda.
Patiekiame karštus su grietine.
Parašykite komentarą