
Lietiniams reikės
- 300g miltų
- aliejaus
- 300ml vandens
- 300g grybų
- 1 svogūno
- 3 kiaušinių
- 0,25 a.š. cukraus
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Išverdame ir sumalame grybus.
- Išverdame kietai 2 kiaušinius.
- Dubenyje pagaminame tešlą lietiniams blynams iš vandens, kiaušinio ir miltų.
- Tešla turi būti skysta, kad lengva būtų pilti į keptuvę su samčiu.
- Į tešla dedame druskos ir cukraus.
- Įkaitiname keptuvę ir pilame lašelį aliejaus.
- Samčiu semiame blynų tešlos ir pilame į keptuvę, ją paskirstome taip, kad pasidengtų visa keptuvė.
- Kepame po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
- Sumaltus grybus sumaišome su smulkintu svogūnu bei smulkiai supjaustytais kiaušiniais. Beriame druskos ir pipirų.
- Paruoštą įdarą šaukštu dedame į lietinio vidurį ir suvyniojame taip, kad įdaras neišbyrėtų.
- Dar kartą įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame įdarytus lietinius, kuriuos kepame po 3 minutes kol švelniai paskrunda.
- Patiekiame karštus su grietine.
- Skanaus!
Parašykite komentarą