Pusryčiai, pietūs ar vakarienė – lietiniai visada geras pasirinkimas. Patiekalui reikia nedaug ingredientų, o įdarą visada galite pasirinkti vis naują. Beje, pats gaminimas užtruks nuo keliolikos iki keliasdešimties minučių. Šį kartą siūlome išbandyti lietinius su sūriu ir kumpiu. Bet būtinai išbandykite ir mūsų siūlomus lietinius su pievagrybių įdaru.
Lietiniams reikės
- 200g kvietinių miltų
- 1 puodelio pieno
- 2 kiaušinių
- 2 valg. š. sviesto
- sviesto arba aliejaus kepimui
- druskos
Įdarui reikės
- 150g kiaulienos kumpio
- 100g sūrio (rekomenduojama naudoti Džiugo kietąjį sūrį)
- 3 valg. š. majonezo (nebūtina)
- jelapeno (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Suplakame kiaušinius.
- Supilame pieną bei tirpintą pieną ir viską sumaišome.
- Dedame truputį druskos.
- Beriame dalimis miltus ir nuolatos maišome. Turime gauti skystą tešlą.
- Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus arba sviesto.
- Pilame tešlos labai ploną sluoksnį, kad padengtų visą keptuvės dugną.
- Apkepus, apverčiame lietinį ir dar trumpai pakepame.
- Sumaišome pjaustytą kumpį su tarkuotu sūriu ir kitais ingredientais (jei naudojame).
- Dedame įdarą ant lietinio krašto ir jį sulankstome.
- Dedame atgal į keptuve ir dar visus sulankstytus lietinius apkepame 1-2 minutes, kad išsilydytų sūris.
- Valgome su grietine.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą