Ingridientai
- 350g spagetti makaronų
- 1 skardinė konservuotų artišokų
- 1 v.š. aliejaus
- 1 v.š. sviesto
- 1 svogūnas
- 100g ožkos sūrio (gali būt feta sūris)
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 3 skiltelės česnako
- 100g parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Artišokus supjaustome į kelias dalis.
Į gilią keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą ir supilame konservuotų artišokų skystį. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol riebalai su skysčių įkaista (neleidžiame užvirti). Į keptuvę sudedame smulkintą česnaką ir svogūną ir kepame kol svogūnas suminkštėja. Sudedame artišokus, beriame druskos ir pipirų, raudonėlį ir troškiname dar porą minučių.
Po dviejų minučių nuimame nuo ugnies, 3-4 minutes paliekame, kad truputį atvėstų ir tada sudedame pasmulkintą ožkos sūrį. Paruoštą padažą pilame ant makaronų ir išmaišome.
Makaronai su artišokais patiekiame šiltus paskanintus tarkuotu parmezanu.
Parašykite komentarą