Ingridientai
- 350g makaronų
- 1 cukinija
- 100g rūkytos kiaulienos šoninės
- 100g fermentinio sūrio
- 70ml sultinio
- 1 a.š. miltų
- 2 v.š. sviesto
- 150g grietinėlės (ar grietinės)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame mažais gabaliukais pjaustytą šoninę, kurią kepame 2-4 minutes.
Cukiniją supjaustome labai plonais griežinėliais ir sudedame į keptuvę su šonine. Kepame dar 2-4 minutes.
Į keptuvę su cukinija suberiame miltus, išmaišome ir užpilame sultiniu ir grietinėle. Beriame druskos ir pipirų, sudedame tarkuotą fermentinį sūrį ir troškiname apie 5 minutes ant vidutinės ugnies. Padažą pilame ant šiltų virtų makaronų ir patiekiame.
Parašykite komentarą