Ingridientai
*400g fusille makaronų
*300g mėsos faršo
*200g šaldytų žirnelių
*mažas stiklainiukas marinuotų česnakų
*druska ir pipirai
*3 v.š. grietinės
*1 a.š. raudonėlio
*50g parmezano sūrio
*1 v.š. miltų
*100ml vandens
Gaminimas
Marinuotus česnakus nuplauname ir pamerkiame vandenyje bent 5 minutėms,kad neliktų per daug acto skonio.
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Į keptuvę sudedame faršą ir kepame jį apie 10 minučių. Jei faršas labai liesas, reiktų įpilti šaukštą aliejaus.
Faršui apkepus, į keptuvę sudedame žirnelius, raudonėlį, 0,5 a.š. druskos, 0,25 a.š. pipirų, supilame vandenį ir kepame dar 10 minučių. Įpusėjus kepti žirneliams sudedame nusausintus marinuotus česnakus ir baigiame kepti. Praėjus 10 minučių suberiame miltus, sudedame grietinę ir išmaišę užverdame padažą (jei padažas gaunasi per sausas, pilame dar 70ml vandens).
Patiekdami į lėkštę dedame makaronų, ant viršaus pilame faršo ir žirnelių padažo bei pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą