Reikės:
- 200g spaghetti makaronų
- 400g įvairių jūros gėrybių
- 2 česnako skiltelių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/4 puodelio svogūnų
- 1/4 puodelio petražolių
- 1 puodelio balto sauso vyno
- parmezano sūrio
Padažui reikės:
- 400g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų
- 1 valg. š. šviežio baziliko
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. pipirų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Išvalykite ir nuplaukite jūros gėrybes.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi.
- Sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką bei petražoles. Pakepiname apie 2 minutes.
- Dedame jūros gėrybes, pilame vyną, uždengiame ir patroškiname apie 7-8 minutes.
- Atskirame puode ruošiame padažą.
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname puodą su alyvuogių aliejumi.
- Sudedame pomidorus, baziliką, saulėje džiovintus pomidorus, druską bei pipirus ir paverdame apie 5 minutes.
- Supilame padažą į jūros gėrybes ir išmaišome.
- Išverdame makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
- Dedame į lėkštę makaronus, jūros gėrybes ir aptarkuojame sūriu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Mindaugui.
Parašykite komentarą