Ingridientai
- 250g vištos kepenėlių
- 200ml pieno
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 100ml sauso balto vyno
- 4 v.š. sviesto
- 2 v.š. aliejaus
- 3 pomidorai
- 450g fettuccine makaronų
- 1 a.š. čiobrelių
- 2 v.š. svogūnų laiškų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame vandeniu ir nusausiname.
Vištos kepenėles užpilame pienu paliekame valandai.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame pasmulkintas vištos kepenėles, kurias kepame 2 minutes. Po poros minučių į keptuvę sudedame smulkintą česnaką, čiobrelius, smulkintą svogūną bei užpilame vynu. Viską išmaišome ir troškiname apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Kitoje keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepame riekelėmis pjaustytus pomidorus. Kepame ant stipresnės ugnies apie 3-4 minutes.
Iškeptas kepenėles su prieskoniais nuimame nuo ugnies ir sumalame elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Padažą pilame ant makaronų, beriame smulkintus svogūnų laiškus, druskos ir pipirų ir viską išmaišome.
Patiekdami dedame makaronus su padažu į lėkštę ir ant viršaus dedame keptų pomidorų.
Parašykite komentarą