Ingridientai
- 350g penne makaronų
- 200g liesos kiaulienos
- 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai)
- 100g grietinėlės
- 2 skiltelės česnako
- prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais).
Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 v.š. aliejaus. Kepame ant stiprios ugnies keletą minučių, kol mėsa apkepa.
Iš keptuvės mėsą sudedame į puodą, užpilame vandeniu (tik tiek, kad apsemtų mėsą) ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 20 minučių. Po 20 minučių į puodą sudedame smulkintą česnaką, beriame prieskonius, žiupsnelį druskos ir pipirų, (jei reikia – pilame vandens, kad iki pusės apsemtų mėsą). Su prieskoniais troškiname mėsą dar 5 minutes.
Supilame grietinėlę ir išmaišome.
Į puodą su mėsa sudedame atšildytas daržoves, išmaišome ir dar 10 minučių troškiname ant silpnos ugnies.
Į paruoštą padažą sudedame virtus makaronus ir išmaišome.
Makaronus su kiauliena ir daržovėmis patiekime šiltus.
Parašykite komentarą