
Kai norisi kažko neįprasto ir galbūt nepaprasto, makaronai su krevetėmis būtent tai, kas pirmiausiai šauna man į galvą. Puikiai tiks ne tik kasdieninei vakarienei su šeima, bet ir pavaišinti alkanus svečius.
Makaronams su krevetėmis reikės
- 1 pakelio makaronų (400gramų) – visada naudoju tuos, kuriuos turiu namuose
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 200 ml sauso balto vyno
- 1 skardinės kokosų pieno (400 ml)
- 1 pakuotės šaldytų krevečių (300-400g)
- Druskos
- Pipirų
- Įvairių džiovintų žolelių (raudonėlis,bazilikas, puikiai tiks viskas ką turite namuose)
- Ford Farm čederio sūrio su trumais (tačiau tiks bet kuris kitas čederis)
Gaminimo eiga
- Pirmiausiai užverdu vandenį, kuriuose virsiu makaronus ir jį šiek tiek pasūdau.
- Ant įkaitinto aliejaus pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką.
- Tuomet supilti vyną ir pakaitinti kol šiek tiek nusigaruos alkoholis.
- Kai alkoholis nusigaruoja dedu krevetes ir jas porą minučių apkepu, kol įgauna rausvą išvaizdą.
- Kai krevetės apkepa reikia supilti kokosų pieną, sudėti druską, pipirus ir įvairias turimas žoleles.
- Nepamirškite, kai užvirs vanduo – išvirkite makaronus, o vėliau vandenį nupilkite.
- Gautą padažą su krevetėmis reikia sumaišyti su makaronais.
- Tuomet įdėti į norimą lėkštę ir užtarkuoti čederio sūrio.
- Labai greitas, bet nepaprastas patiekalas. Kai norisi kažko gurmaniško šeštadienio vakarą.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą