
Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 200ml
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Petražolių – 50g
- Parmezano sūrio – 50g
- Makaronų – 350g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
- Porų – 2vnt.
Gaminimas
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
- Kiaulienos šoninę ir porus supjaustome.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame šoninę. Kepame apie 3-5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Šoninei truputį apkepus, sudedame porus ir pamaišydami kepame apie 5-7 minutes.
- Suminkštėjus porams supilame grietinėlę, pabarstome druska, pipirais ir išmaišome. Ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo temperatūros (bet neužverdame).
- Patiekdami makaronus dedame į lėkštę ir užpilame porų ir šoninės padažu. Pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
Parašykite komentarą