Ingridientai
- 450g makaronų
- 500g kiaulienos faršo
- 150g šaldytų žirnelių (ar šviežių)
- 100g tamsių virtų pupelių
- 0,5 a.š. ciberžolės
- 2 v.š. sviesto
- 2 skiltelės česnako
- 50g parmezano sūrio
- 2 v.š. grietinės
- 1 svogūnas
- 200ml vandens
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame faršą, smulkintą svogūną ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Po 5 minučių suberiame žirnelius, pupeles, beriame druskos ir pipirų ir kepame dar 5 minutes. Truputį apkepus žirneliams užpilame vandenį ir troskiname apie 20 minučių (jei greit išsausėja keptuvė, tai pilame dar po 50ml vandens).
Nugaravus vandeniui sudedame grietinę, suberiame ciberžolę, įberiame dar truputį druskos ir ant silpnos ugnies kaitiname dar 5 minutes.
Patiekdami patiekalą, į lėkštę dedame virtų makaronų, ant viršaus pilame paruošto žirneliu ir pupelių ir pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą