Ingridientai
- 100g saulėje džiovintų pomidorų
- 450g penne makaronų
- 350g špinatų
- 150g sviesto
- 2 skiltelės česnako
- 50g parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Saulėje džiovintus pomidorus pamerkiame į šiltą vandenį 15 minučių, po to pasmulkiname.
Špinatus nuplauname, nusausiname ir rankomis perplėšiame pusiau (kad būtų dideli gabalai špinatų).
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą česnaką ir špinatų lapus. Kepame juos ant vidutinės ugnies 3 minutes. Po trijų minučių pilame 50-70ml vandens, sudedame pomidorus ir “troškiname” dar 4 minutes. Beriame druskos ir pipirų.
Patiekdami į lėkštę dedame makaronų, kuriuos užpilame špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų padažu bei gausiai pabarstome tarkuoto parmezano sūrio.
Parašykite komentarą