Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Makaronams su sūriu reikės:
- 500g raitytų makaronų (cornetti, fusilli, rotini)
- 3 v.š. sviesto + kepimo formai
- 3 v.š. miltų
- 3 puodelių kambario temperatūros pieno
- 3 puodelių tarkuoto goudos sūrio
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Verdame porą minučių trumpiau nei instrukcijoje.
- Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydome sviestą ir greitai maišant po truputį sudedame miltus. Turi gautis tiršta, vientisa košė/tyrė. Jei miltai šoka į gumuliukus, įdėkite dar šaukštą sviesto.
- Į sviesto/miltų masę po truputį, nuolat maišant supilame pieną. Kaitiname iki kol pienas pradeda burbuliuoti ir padažas sutirštėja.
- Sudedame 2,5 puodelio sūrio. Nuolat maišome iki kol sūris išsilydo ir padažas tampa vientisas.
- Gardiname druska ir pipirais pagal skonį.
- Padažą nukeliame nuo ugies ir sudedame makaronus. Gerai išmaišome, kad viskas pasidengtų padažu.
- Kepimo indą ištepame sviestu.
- Sudedame makaronus į kepimo indą lygiu sluoksniu.
- Apibarstome viršų likusiu sūriu.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol makaronų viršus apskrus. Apie 15 minučių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
[…] jeigu esate dideli makaronų gerbėjai, tuomet būtinai išbandykite ir makaronus su sūriu, kurių receptu mūsų puslapyje taip pat pasidalino […]