
Reikės:
- 2 porcijų mėgstamų makaronų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. sviesto
- 2 skiltelių česnako
- 1 didelio arba 2 vidutinio dydžio pomidorų
- Druskos
- Kietojo sūrio
- Keleto šviežio baziliko lapelių
Gaminimo eiga:
- Makaronus išverdame.
- Česnaką susmulkiname.
- Pomidorus supjaustome kubeliais. Jei norisi, galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų kartu su sviestu.
- Sudedame česnaką ir pakepiname 1 – 2 minutes, iki kol gražiai pagels.
- Sudedame smulkintus pomidorus ir vis pamaišant kaitiname iki kol jie suminkštės.
- Beriame druskos, pagal skonį.
- Į pomidorus pilame kelis šaukštus vandens nuo makaronų, išmaišome.
- Kaitiname iki kol padažas sutirštėja.
- Sudedame išvirtus makaronus ir gerai išmaišome.
- Tiekiame su tarkuotu kietuoju sūriu ir baziliko lapeliais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Pagal tokį receptą gaminu makaronus nuo vaikystės laiku. Labai skanu.