• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Makaronų apkepas su faršu

2020-12-27 by Kulinarė Palikti komentarą

Makaronų apkepas su faršu

Reikės:

  • 1 nedidelio svogūno
  • 500g kiaulienos/jautienos faršo
  • 1 v. š. itališkų žolelių mišinio
  • 1 v. š. česnako granulių
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį
  • 2 puodelių mėgstamo makaronų padažo arba trintų pomidorų
  • 300g mėgiamų makaronų (puikiai tiks sraigteliai ar vamzdeliai)
  • 2 puodelių mocarelos ar kito, gerai besilydančio sūrio

Gaminimo eiga:

  1. Išverdame makaronus, bet ne iki galo, nes vėliaus juos dar kepsime. Verdame ~2 minutėmis trumpiau nei rašoma ant pakuotės.
  2. Pasiliekame 1/4 puodelio vandens nuo išvirtų makaronų.
  3. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais.
  4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepiname faršą kartu su svogūnu.
  5. Jei mėsa liesesnė ir išsiskiria mažai riebalų, įpilkite truputį aliejaus.
  6. Vis maišant, kepame iki kol svogūnai suminkštėja, o faršas apskrunda.
  7. Sudedame žoleles, česnakus, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome.
  8. Supilame makaronų padažą ir išmaišome. Jei naudojate trintus pomidorus, gali reikėti daugiau prieskonių.
  9. Pakaitiname iki kol padažas pašyla. Nukeliame nuo viryklės.
  10. Į mėsos padažą supilame makaronų vandenį ir sudedame išvirtus makaronus. Gerai išmaišome.
  11. Sudedame makaronus į gilų kepimo indą ir viršų apibarstome tarkuotu sūriu.
  12. Kepame iki 190 laispnių įkaitintoje orkaitėje iki kol sūris išsilydo ir apskrunda, maždaug 15-20 minučių.
  13. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Emilijai.

Kategorijos:Apkepai, Makaronų receptai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Greita lazanija arba lakštinių makaronų apkepas
Greita lazanija arba lakštinių makaronų apkepas
Lazanija
Lazanija
Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Previous Post: « Cukinijų suktinukai
Sekantis įrašas: Lašiša tešloje »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt