
Reikės:
- 1 nedidelio svogūno
- 500g kiaulienos/jautienos faršo
- 1 v. š. itališkų žolelių mišinio
- 1 v. š. česnako granulių
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- 2 puodelių mėgstamo makaronų padažo arba trintų pomidorų
- 300g mėgiamų makaronų (puikiai tiks sraigteliai ar vamzdeliai)
- 2 puodelių mocarelos ar kito, gerai besilydančio sūrio
Gaminimo eiga:
- Išverdame makaronus, bet ne iki galo, nes vėliaus juos dar kepsime. Verdame ~2 minutėmis trumpiau nei rašoma ant pakuotės.
- Pasiliekame 1/4 puodelio vandens nuo išvirtų makaronų.
- Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepiname faršą kartu su svogūnu.
- Jei mėsa liesesnė ir išsiskiria mažai riebalų, įpilkite truputį aliejaus.
- Vis maišant, kepame iki kol svogūnai suminkštėja, o faršas apskrunda.
- Sudedame žoleles, česnakus, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome.
- Supilame makaronų padažą ir išmaišome. Jei naudojate trintus pomidorus, gali reikėti daugiau prieskonių.
- Pakaitiname iki kol padažas pašyla. Nukeliame nuo viryklės.
- Į mėsos padažą supilame makaronų vandenį ir sudedame išvirtus makaronus. Gerai išmaišome.
- Sudedame makaronus į gilų kepimo indą ir viršų apibarstome tarkuotu sūriu.
- Kepame iki 190 laispnių įkaitintoje orkaitėje iki kol sūris išsilydo ir apskrunda, maždaug 15-20 minučių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą