Ingridientai
- 1 svogūnas
- 800g šviežių špinatų
- 2 skiltelės česnako
- 100g migdolų
- 1 citrinos žievelė
- 350g kriauklelių makaronų
- aliejus
- druska ir pipirai
- 250g mozzarella sūrio
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su 3 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną. Po 2 minučių į keptuvę dedame smulkintą česnaką, beriame truputį druskos ir pipirų, tarkuotą citrinos žievelę, ir migdolus. Kepame 1-2 minutes ant stipresnės ugnies. Po 1-2 minučių, sumažiname ugnį ir sudedame pjaustytus špinatus, kuriuos dar porą minučių kepame. Suminkštėjus špinatams, nuimame keptuvę nuo ugnies.
Į puodą su virtais makaronais supilame špinatų ir migdolų padažą, išmaišome. Perpilame sumaišytus makaronus į kepimo indą, ant viršaus tolygiai išdėliojame riekėmis pjaustytą mozzarella sūrį ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 10-15 minučių, kol išsilydo ir truputį apskrunda sūris.
Parašykite komentarą