• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Makaronų ir špinatų užkepėlė

2010-12-28 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1 svogūnas
  • 800g šviežių špinatų
  • 2 skiltelės česnako
  • 100g migdolų
  • 1 citrinos žievelė
  • 350g kriauklelių makaronų
  • aliejus
  • druska ir pipirai
  • 250g mozzarella sūrio

Gaminimas


Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su 3 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną. Po 2 minučių į keptuvę dedame smulkintą česnaką, beriame truputį druskos ir pipirų, tarkuotą citrinos žievelę, ir migdolus. Kepame 1-2 minutes ant stipresnės ugnies. Po 1-2 minučių, sumažiname ugnį ir sudedame pjaustytus špinatus, kuriuos dar porą minučių kepame. Suminkštėjus špinatams, nuimame keptuvę nuo ugnies.
Į puodą su virtais makaronais supilame špinatų ir migdolų padažą, išmaišome. Perpilame sumaišytus makaronus į kepimo indą, ant viršaus tolygiai išdėliojame riekėmis pjaustytą mozzarella sūrį ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 10-15 minučių, kol išsilydo ir truputį apskrunda sūris.

Kategorijos:Apkepai, Makaronų receptai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, česnakas, citrina, makaronai, migdolai, mozzarella sūris, špinatai, svogūnai, užkepėlė

 

Panašūs receptai

Makaronų apkepas su faršu
Makaronų apkepas su faršu
Lazanija
Lazanija
Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Previous Post: « Pupelių troškinys su sojos kubeliais
Sekantis įrašas: Rūgštynių sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt