Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Sauso balto vyno – 50ml
- Parmezano sūrio – 30g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Žirnelių – 150g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
- Makaronų (Fettuccine) – 300g
- Bešamelio padažo – 500ml
Gaminimas
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pjaustytą svogūną ir rūkytą mėsą (geriausiai tiktų liesa šoninė).
- Kepame kelias minutes ir tada sudedame žirnelius. Į žirnelius įberiame druskos ir pipirų, supilame baltą vyną ir 10 minučių troškiname.
- Po 10 minučių supilame pusę bešamelio padažo ir išmaišome. Nuimame nuo ugnies.
- Išvirtus makaronus sumaišome su išplaktu kiaušiniu ir tarkuotu parmezano sūriu, užpilame juos likusiu bešamelio padažu ir puse apkeptos mėsos su žirneliais. Viską gerai išmaišome ir sudedame į kepimo indą.
- Ant viršaus sudedame kitą pusę žirnelių bei mėsos ir truputį aptepame keliais šaukštais bešamelio padažo.
- Paruoštą “pyragą” dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 20-25 minutes.
- Patiekti truputį atvėsusį.
- Skanaus!
Parašykite komentarą