
Ingridientai
- 2 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. malto kumino
- 0,25 a.š. maltų radonų pipirų
- 0,25 a.š. maltos ciberžolės
- 3 svogūnai
- 400g avinžirnių
- 50ml aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druska ir pipirai
- 50g šviežios kalendros
Gaminimas
Avinžirnius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 8-10 minučių, kol visai suminkštėja. Sudedame prieskonius į keptuvę su svogūnais, išmaišome ir kepame dar 1-2 minutes.
Į keptuvę suberiame išvirtus avinžirnius, pilame 1 v.š. vandens, išmaišome ir ant nedidelės ugnies uždengę kepame apie 7 minutes, kol pradės skirtis pusiau avinžirniai. Jei labai išsausėja keptuvė, pilame dar šaukštą vandens.
Paruoštus su prieskoniais avinžirnius nuimame nuo ugnies, supilame citrinų sultis ir suberiame smulkintą kalendrą.
Masala avinžirnius patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą