Ingridientai
- Majonezo – 40g
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Garstyčių – 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Pomidorų padažo – 1 šaukštas
- Marinuotų agurkėliu – 60g
- Raudonojo vyno acto – 2 šaukštai
- Cheddar sūrio – 80g
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Jautienos faršo – 700g
- Tabasco padažo – 2 šaukštai
- Sviesto – 1 šaukštas
- Pomidorų – 1vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Vorčesterio padažo – 1 arbatinis šauktštelis
- Salotų \”Iceberg\” – 2.25vnt.
- Mėsainių bandelių – 4vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia pasiruošiame karamelizuotus svogūnus. Naudokite du labai didelius svogūnus arba 3-4 mažesnius. Ant vidutinės – karštos ugnies 1 valg. š. ištirpiname sviestą ir sudedame pjaustytus svogūnus.
- Dedame žiupsnelį druskos ir kepiname, kol pradės minkštėti.
- Svogūnams suminkštėjus dedame 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Ir toliau kepiname, kol svogūnai pradės ruduoti.
- Pabaigoje pilame vyno actą ir dar šiek tiek pagariname, kad viskas susigertų. Sudedame svogūnus į dubenėlį ir atidedame į šoną.
- Susipjaustome griežinėliais sūrį, pomidorus ir agurkėlius.
- Toliau gaminame padažą. Susmulkiname ketvirtadalį salotos lapo. Dedame į dubenėlį ir sumaišome su 2 kupinais šaukštais majonezo, vienu šaukštu pomidorų padažo, 1 arbatiniu šaukštu Tabasco ir 1 arbatiniu šaukštu Vorčesterio padažu.
- Sausoje keptuvėje apskrudiname bandeles.
- Jautieną sumaišome su druska bei pipirais ir suformuojame 4 kepsnius.
- Švarioje keptuvėje ant karštos ugnies įkaitiname likusį aliejų ir dedame kepsnius. Pakepame 1 minutę ir apverčiame. Kiekvieno kepsnio apkepusią pusę aptepame puse šaukšto garstyčių ir keletu lašelių Tabasco padažu.
- Pakepame dar vieną 1-2 minutes ir vėl apverčiame. Dabar kitą pusę taip pat aptepame garstyčiomis ir Tabasco padažu. Kepame dar 1 minutę.
- Galiausiai ant kiekvieno kepsnio dedame po vieną riekę sūrio, uždengiame ir paliekame dar 30 sekundžių, kad sūris išsilydytų. Nuimame nuo ugnies.
- Galiausiai ruošiame mėsainius. Bandeles ištepame pagamintu padažu. Ant apatinės bandelės dedame pomidoro griežinėlį, raugintus agurkėlius bei salotos lapus.
- Ant viršaus dedame po kepsnį ir apdėliojame karamelizuotais svogūnais. Uždengiame viršutine bandele.
- Skanaus!
Laima
Ačiū, puikus receptas! Nuostabiai skaniai pavalgėme
Kulinarė
Ačiū. Labai džiugu, kad jums patiko 🙂