Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Pomidorų – 300g
- Petražolių – 10g
- Kiaulienos faršo – 600g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Paprikų – 2vnt.
- Baklažanų – 3vnt.
- Česnako skiltelių – 2vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia paruošiame mėsą. Į kiaulienos faršą dedame smulkintą svogūną, įspaudžiame česnakus, dedame druskos ir pipirų, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome. Jei faršas labai minkštas, įdedame saują džiūvėsių ir dar kartą išminkome. Paliekame faršą šaldytuve 20 minučių.
- Tuo metu supjaustome baklažanus riekelėmis, maždaug 1,5 cm storio, pomidorus perpjauname pusiau, paprikas supjaustome į 4-5 dalis. Daržoves sudedame į dubenį, užpilame keliais šaukštais aliejaus, pabarstome druska ir žalumynais.
- Iš paruošto faršo suformuojame maždaug 1 cm storio kotletukus.
- Kepimo indą patepame riebalais ir darome “kebabą”: riekelė baklažano ir vienas mėsos kotletukas, ir vėl riekelė baklažano ir kotletukas ir t.t.
- Šalia sudedame kitas daržoves ir dedame į orkaitę kepti. Kepame apie 45 minutes.
- Baklažano “kebabą” galima patiekti su virtomis keptomis bulvėmis.
Parašykite komentarą