Ingridientai
- Druskos – 4 šaukšt.
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Pomidorų padažo – 4 šaukštai
- Kiaulienos faršo – 1000g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Morkų – 3vnt.
- Grietinės (30%) – 4 šaukštai
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Kopsūtų – 1vnt.
- Ryžių – 150g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka ar supjaustome griežinėliais.
- Svogūną supjaustome kubeliais.
- Užverdame puodą vandens. Užvirus dedame 3 arb. š. druskos ir pamerkiame visą kopūsto gūzę. Kopūstą verdame apie 10 minučių tada išimame ir nupjaustome viršutinius lapus. Pasiekus neapvirusius lapus, kopūstą vėl dedame į puodą su verdančiu vandeniu.
- Dubenyje sumaišome maltą kiaulieną su virtais ryžiais, beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį ir smulkintus česnakus. Faršą gerai rankomis išminkome.
- Imame po vieną apvirtą kopūsto lapą ir į jį vyniojame po saują faršo. Suvyniojus balandėlius dedame ant kepimo skardos su 2 valg. š. sviesto ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.
- Puode, kuriame virė kopūstas paliekame apie 1-1,5l kopūsto nuoviro. Į nuovirą dedame tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus. Verdame apie 10 minučių.
- Samčiu į atskirą dubenėlį įpilame sultinio, kurį sumaišome su grietine, pomidorų padažu, miltais ir supilame atgal.
- Šaukštu sudedame apkeptus balandėlius į puodą. Puodą uždengiame ir ant silpniausios ugnies troškiname apie 30-40 minučių.
- Balandėlius patiekiame karštus su virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą