• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Balandėliai

2010-08-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Balandėliai

Ingridientai

  • Druskos – 4 šaukšt.
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Pomidorų padažo – 4 šaukštai
  • Kiaulienos faršo – 1000g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Morkų – 3vnt.
  • Grietinės (30%) – 4 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai
  • Kopsūtų – 1vnt.
  • Ryžių – 150g
  • Česnako skiltelių – 3vnt.
  • Svogūnų – 2vnt.
  • Sviesto – 2 šaukštai

Gaminimas

  1. Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka ar supjaustome griežinėliais.
  2. Svogūną supjaustome kubeliais.
  3. Užverdame puodą vandens. Užvirus dedame 3 arb. š. druskos ir pamerkiame visą kopūsto gūzę. Kopūstą verdame apie 10 minučių tada išimame ir nupjaustome viršutinius lapus. Pasiekus neapvirusius lapus, kopūstą vėl dedame į puodą su verdančiu vandeniu.
  4. Dubenyje sumaišome maltą kiaulieną su virtais ryžiais, beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį ir smulkintus česnakus. Faršą gerai rankomis išminkome.
  5. Imame po vieną apvirtą kopūsto lapą ir į jį vyniojame po saują faršo. Suvyniojus balandėlius dedame ant kepimo skardos su 2 valg. š. sviesto ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.
  6. Puode, kuriame virė kopūstas paliekame apie 1-1,5l kopūsto nuoviro. Į nuovirą dedame tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus. Verdame apie 10 minučių.
  7. Samčiu į atskirą dubenėlį įpilame sultinio, kurį sumaišome su grietine, pomidorų padažu, miltais ir supilame atgal.
  8. Šaukštu sudedame apkeptus balandėlius į puodą. Puodą uždengiame ir ant silpniausios ugnies troškiname apie 30-40 minučių.
  9. Balandėlius patiekiame karštus su virtomis bulvėmis.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, faršas, grietinė, karštieji patiekalai, kiauliena, kiaušiniai, kopūstas, miltai, morkos, pomidorų padažas, ryžiai, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka

Previous Post: « Ryžių užkepėlė su kopūstais ir jautiena
Sekantis įrašas: Įdarytos cukinijos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml Stiklinis kepimo indas Quttin, 725ml
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt