• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Balandėliai

2010-08-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Balandėliai

Ingridientai

  • Druskos – 4 šaukšt.
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Pomidorų padažo – 4 šaukštai
  • Kiaulienos faršo – 1000g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Morkų – 3vnt.
  • Grietinės (30%) – 4 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai
  • Kopsūtų – 1vnt.
  • Ryžių – 150g
  • Česnako skiltelių – 3vnt.
  • Svogūnų – 2vnt.
  • Sviesto – 2 šaukštai

Gaminimas

  1. Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka ar supjaustome griežinėliais.
  2. Svogūną supjaustome kubeliais.
  3. Užverdame puodą vandens. Užvirus dedame 3 arb. š. druskos ir pamerkiame visą kopūsto gūzę. Kopūstą verdame apie 10 minučių tada išimame ir nupjaustome viršutinius lapus. Pasiekus neapvirusius lapus, kopūstą vėl dedame į puodą su verdančiu vandeniu.
  4. Dubenyje sumaišome maltą kiaulieną su virtais ryžiais, beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį ir smulkintus česnakus. Faršą gerai rankomis išminkome.
  5. Imame po vieną apvirtą kopūsto lapą ir į jį vyniojame po saują faršo. Suvyniojus balandėlius dedame ant kepimo skardos su 2 valg. š. sviesto ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.
  6. Puode, kuriame virė kopūstas paliekame apie 1-1,5l kopūsto nuoviro. Į nuovirą dedame tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus. Verdame apie 10 minučių.
  7. Samčiu į atskirą dubenėlį įpilame sultinio, kurį sumaišome su grietine, pomidorų padažu, miltais ir supilame atgal.
  8. Šaukštu sudedame apkeptus balandėlius į puodą. Puodą uždengiame ir ant silpniausios ugnies troškiname apie 30-40 minučių.
  9. Balandėlius patiekiame karštus su virtomis bulvėmis.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: česnakas, faršas, grietinė, karštieji patiekalai, kiauliena, kiaušiniai, kopūstas, miltai, morkos, pomidorų padažas, ryžiai, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka

Previous Post: « Ryžių užkepėlė su kopūstais ir jautiena
Sekantis įrašas: Įdarytos cukinijos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Cukrinė Attica Cukrinė Attica
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • "Prabangios" silkės salotos "Prabangios" silkės salotos
  • Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virtų bulvių cepelinai su mėsa
  • Tortilijų saldžios kišenėlės Tortilijų saldžios kišenėlės

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt