Ingridientai
- 8 bulvės
- 1 svogūnas
- 300g mėsos faršo
- 2 skiltelės česnako
- 250g grietinėlės
- 1 v.š. miltų
- 1 a.š. džiovintų mėtų
- 0,5 a.š. kmynų
- 3 v.š. aliejaus
- 50g parmezano sūrio
- 50g fermentinio sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku ir svogūnu, žiupsneliu druskos ir pipirų.
Bulves nulupame ir perpjautas pusiau išskobiame (padarome “valteles”).
Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi, kmynais ir mėtomis. Beriame druskos ir pipirų.
Į paruoštas bulves dedame po šaukštą faršo su prieskoniais.
Dedame farširuotas bulves į kepimo indą ir užpilame 50ml vandens.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame įdarytas bulves, kurias kepame apie 30 minučių.
Dubenėlyje grietinėlę sumaišome su miltais ir tarkuotu parmezano ir fermentiniu sūriu. Beriame truputį druskos su pipirais.
Po 35 minučių išimame bulves iš orkaitės, užpilame paruoštu grietinėlės padažu, dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 minučių.
Bulvės įdaryta su faršu patiekiame šiltas.
Parašykite komentarą