• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Cepelinai

2010-09-23 by Kulinarė 1 Comment

Cepelinai

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Bulvių – 3000g
  • Kiaulienos faršo – 500g
  • Bulvių krakmolo – 3 šaukštai
  • Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
  • Svogūnų – 4vnt.

Gaminimas

  1. 1 kg bulvių nulupame ir išverdame.
  2. 2 kg bulvių nulupame ir sutarkuojame. Tarkius nusunkiame (taip, kad neliktų nei kiek bulvių sulčių).
  3. Virtas bulves sudedame į nusunktus tarkius, dedame krakmolo, beriame šaukštelį druskos ir išminkome rankomis.
  4. Susmulkiname 1 svogūną ir sudedame į mėsos faršą, beriame druskos ir pipirų, 3 šaukštus vandens ir rankomis išminkome mėsą.
  5. Formuojame cepelinus šlapiomis rankomis, kad nekibtų tešla prie rankų. Imame saują tarkių tešlos, į vidų dedame šaukštą mėsos ir suformuojame pailgus kukulius.
  6. Užverdame puodą pasūdyto vandens ir sudedame cepelinus. Verdame juos apie 15-20 minučių nuo iškilimo į paviršių.
  7. Supjaustome šoninę bei likusius tris svogūnus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Maišydami kepame apie 7-8 minutes.
  8. Išvirtus cepelinus patiekiame su grietine bei spirgučiais.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: bulvės, faršas, grietinė, kiaulienos šoninė, krakmolas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Kiauliena vyno padaže
Kiauliena vyno padaže
Mėsos kukuliai su marinaros padažu
Mėsos kukuliai su marinaros padažu

Previous Post: « Sūriu įdaryti mėsos kukuliai
Sekantis įrašas: Makaronų salotos su krevetėmis »

Reader Interactions

Comments

  1. Olga

    2017-12-25 at 18:21

    O kiek cepelinų iš tokio ingridientų kiekio išeina?

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt