Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 3000g
- Kiaulienos faršo – 500g
- Bulvių krakmolo – 3 šaukštai
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
- Svogūnų – 4vnt.
Gaminimas
- 1 kg bulvių nulupame ir išverdame.
- 2 kg bulvių nulupame ir sutarkuojame. Tarkius nusunkiame (taip, kad neliktų nei kiek bulvių sulčių).
- Virtas bulves sudedame į nusunktus tarkius, dedame krakmolo, beriame šaukštelį druskos ir išminkome rankomis.
- Susmulkiname 1 svogūną ir sudedame į mėsos faršą, beriame druskos ir pipirų, 3 šaukštus vandens ir rankomis išminkome mėsą.
- Formuojame cepelinus šlapiomis rankomis, kad nekibtų tešla prie rankų. Imame saują tarkių tešlos, į vidų dedame šaukštą mėsos ir suformuojame pailgus kukulius.
- Užverdame puodą pasūdyto vandens ir sudedame cepelinus. Verdame juos apie 15-20 minučių nuo iškilimo į paviršių.
- Supjaustome šoninę bei likusius tris svogūnus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Maišydami kepame apie 7-8 minutes.
- Išvirtus cepelinus patiekiame su grietine bei spirgučiais.
Olga
O kiek cepelinų iš tokio ingridientų kiekio išeina?