Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 200g
- Sviesto – 150g
- Kiaulienos sprandinės – 500g
- Vandens – 100ml
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Česnakų galvų – 2vnt.
- Pupelių (baltųjų) – 400g
Gaminimas
- Į puodą beriame pupeles, užpilame 1,3l vandens ir verdame apie 40 minučių ant vidutinės ugnies.
- Po 40 minučių beriame 1 šaukštelį druskos ir dedame visą česnako galvą (ne visai nuluptą ir nupjauta viršūnėle). Puodą uždengiame ir verdame dar 30-40 minučių (tikriname, kada jau minkštos pupelės).
- Kiaulienos mėsą supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su 2 šaukštais sviesto ir smulkintais likusiais česnakais, kur kepame apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
- Išvirus pupelėms, nupilame nuovirą, išimame česnaką ir pupeles suberiame į keptuvę su kiauliena, sudedame likusį sviestą, pilame 100ml vandens, sudedame grietinę, beriame druskos šaukštelį, beriame miltus ir viską išmaišę, ant silpnos ugnies troškiname apie 20 minučių.
- Česnakinį kiaulienos troškinį su pupelėmis patiekiame karštą.
Parašykite komentarą