Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 800g
- Kiaulienos faršo – 400g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Bulvių krakmolo – 1 šaukštas
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Virtas sumaltas bulves suminkome su krakmolu, kiaušiniu bei miltais (daug nedėti, nes iškepta tešla bus kieta).
- Tešlą iškočiojame maždaug iki 0,5cm storio ir supjaustome 3 cm pločio ir maždaug 15 cm ilgio juostelėmis.
- Į kiaulienos faršą dedame smulkinto svogūno, pipirų, druskos ir kietų prieskonių, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.
- Imame gabalėlį faršo (tiek, kad tilptų į delną) ir formuojame ovalų kotletuką. Dedame mėsą ant tešlos juostelės krašto ir vyniojame.
- Čičinsko kepsnius geriausia kepti iki pusės aliejaus pripiltoje gilioje keptuvėje. Aliejų gerai į kaitiname ir dedame kepsnius. Kepame kol iš visų pusių švelniai paruduoja.
- Patiekti šiltus su marinuotais svogūnais bei pomidorų padažu.
Vaidas
Va čia tai patiekalas..! 🙂 Iš karto ženyčiaus su ta kuri man tokį gamintų 😀
Kulinare
Aš galiu pagaminti:)
Vaidas
Taip ir nesulaukiu 🙂
No
NU bet tesla man neiiseina padaryti, kad nebutu lipni produktu turejau mazdauk kiek ir cia miltu dejau apie 4-5 saukstus ir su tesla neiimanoma susitvarkyti baisiai lipni gaunasi apie kociojima is vis ner kalbos.
donata
nu rimtai nesamone..tesla ..truputi miltu??????????kad ir dedi daug,nepakociosi,o pakociojes tu juosteliu nepaimsi..kazkas negerai
Kulinarė
Tešla ir nebus tokia, kaip miltinė – ji ir kibs, ir plyš. Kočiodami stalą pabarstykite krakmolu, tešlos viršų taip pat. Juostelių į rankas nepaimsite (kaip paprastos miltinės) – vynioti ir reikia tiesiai nuo stalo. Jei bulvės pačios krakmolingos – dėkit vieną didesnį kiaušinį.
tomas
Nu nesu idiotas, bet stas receptas toks nevykes, ikaitintame aliejuje tie cicinstai tiesiog prakiuro, viskas isbego ir pasiskrudinau kotlietuka
Marina
Man niekas neplyšo, tikrai puikiai gavosi. Pati tešla, tokia specifinė, labai sunku su ja susitvarkyti, bet skonis – fantastika!
Ačiū!