Ingridientai
- 1,5kg ėrienos sprandinės
- 40g šviežio rozmarino
- 6 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 2 a.š. kmynų
- 500ml vandens
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
- 300ml raudono vyno
- 2 v.š. miltų
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome aliejų su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų, smulkintu rozmarinu ir 1,5 a.š. kmynų.
Iš ėrienos sprandinės padarome “išklotinę” (1,5cm storio). Abi ėrienos kepsnio puses gerai įtriname paruoštu aliejumi su prieskoniais ir suvyniojame kaip vyniotinį. Kepsnį surišame siūlu, kad kepdamas kepsnys neišsivyniotų. Surištą kepsnį laikome su prieskoniais šaldytuve apie 12-24 valandas.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Nulupame svogūną ir supjaustome riekėmis, kurias dedame į kepimo skardą, o ant jų uždedame išmarinuotą ėrienos kepsnį. Supilame vandenį ir uždengiame kepimo indą (jei nėra dangčio, uždengiame su folija). Kepsnį kepame apie 2 valandas. Po poros valandų nuimame dangtį ar foliją ir dar apie valandą kepame, kol kepsnys švelniai apskrunda.
Apskrudus kepsniui išimame jį iš kepimo skardos ir suvynioję į foliją apie 30 minučių kepsnį palaikome šiltai.
Kepsnio sultis iš kepimo skardos supilame į dubenį ir dedame ant silpnos ugnies. Atskirame indelyje sumaišome miltus su 3-4 v.š. sulčių ir supilame į bendrą dubenį. Po minutės, jau pradėjus tirštėti sultiniui, pilame vyną ir išmaišome. Kaitiname padažą dar 3 minutes ir nuimame.
Ėrienos sprandinės kepsnį patiekiame šiltą su paruoštu raudono vyno padažu ir šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą