Ingridientai
- 450g jautienos faršo
- 250g kiaulienos faršo
- 250g avienos faršo
- 100g smulkinto saliero
- 100g smulkintų petražolių
- 1 kiaušinis
- 100g džiūvėsių
- pusė žalios paprikos
- 1,5 a.š. druskos
- 200g kiaulienos šoninės
- 0,5 a.š. pipirų
- 1 v.š. bazilikų (džiovintų)
- 2 v.š. aliejaus
Gaminimas
:
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Dubenyje sumaišome jautienos faršą sumaišome su avienos ir kiaulienos faršu, kartu sudedame smulkintą salierą ir papriką, druską ir pipirus, kiaušinį, džiūvėsius, bazilikus ir pjaustytas petražoles.
Kiaulienos šoninę (žalią) supjaustome plonomis juostelėmis.
Imame kepimo skardą, kurią aptepame vienu šaukštu aliejaus ir ją išklojame šoninės juostelėmis. Per vidurį dedame paruoštą faršą ir rankomis suformuojame pailgą kepsnį, kurį uždengiame šoninės juostelių galais.
Kepimo indą ištepame šaukštu aliejaus ir į ją įdedame paruoštą kepsnį. Rankomis aptepame viršų likusiu aliejumi ir dedame į orkaitę kur kepame 1-1,5 valandos.
Faršo kepsnį su salieru bei šonine patiekiame karštą su bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą