Ingridientai
- 500g maltos kiaulienos
- 500g maltos jautienos
- 150g fermentinio sūriu
- 1 poras
- 70g džiūvėsių
- 2 kiaušiniai
- 0,25 a.š. maltų lauro lapų
- 1 v.š. sviesto
- 50ml aliejaus
- 0,5 a.š. kmynų
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Mėsos faršą sumaišome su džiūvėsiais, kiaušiniais, 0,7 a.š. druskos, 0,25 a.š. pipirų, maltais lauro lapais ir smulkintu česnaku. Išminkome rankomis ir bent valandai paliekame šaldytuve.
Porą susmulkiname ir su 1 šaukštu aliejaus pakepame keptuvėje 2-3 minutes. Suminkštėjusius porus atvėsiname.
Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su porais, kmynais, trupučiu druskos ir pipirų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame mėsos faršą ir ant stalo suformuojame stačiakampį (15cm pločio ir 20cm ar didesnio ilgio), kurio storis ne didesnis nei 2cm. Per vidurį juostele beriame sūrį su porais, dedame sviestą ir užlenkę šonus, užspaudžiame kepsnį. Suformuojame didelį faršo kepsnį, kurio viduje sūris, o visi kraštai užsandarinti.
Į kepimo indą pilame likusį aliejų, rankomis ištriname visą skardą ir įdedame paruoštą faršo kepsnį. Aliejuotomis rankomis perbraukiame per kepsnio viršų ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 1-1,2 valandos.
Parašykite komentarą