
Ingridientai
- 6 bulvės
- 300g faršo (kiaulienos)
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 4 v.š. grietinės
- 2 v.š. džiovintų žolėlių (petražolių, krapų, salierų)
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir perpjauname išilgai per pusę. Šaukštu išskobiame vidų.
Mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei kiaušiniu.
Paruoštu faršu įdarome bulves ir sudedame jas į stiklinį uždengiamą kepimo indą.
Stambesne tarka sutarkuojame nuluptas morkas.
Svogūną smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvęje aliejų, sudedame morkas su svogūnais ir kepame ant vidutinės ugnies apie 7 minutes. Apkepus daržovėms – sudedame grietinę, beriame truputį druskos ir pipirų, džiovintas žoleles, išmaišome ir dar porą minučių troškiname. (Kad padažas būtų truputį skistesnis, pilame 50 – 70ml vandens).
Paruoštą morkų ir svogūnų padažą supilame į kepimo indą su įdarytomis bulvėmis ir uždengę dedame patiekalą į įkaitintą orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 30-40 minučių.
Įdarytas faršu bulves patiekiame šiltas.
Skanaus!
Parašykite komentarą