• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Graikiški mėsos kukuliai su pomidorų padažu

2010-05-18 by Kulinarė Palikti komentarą

Graikiški mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Svogūnų – 100g
  • Česnakų – 30g
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Paprikos miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sauso balto vyno – 50ml
  • Petražolių – 30g
  • Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
  • Kiaulienos faršo – 350g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Džiūvėsėlių – 50g
  • Konservuotų pomidorų – 400g
  • Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Balzamiko acto – 0.33 šaukštai
  • Kumino – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
  • Jautienos faršo – 450g
  • Raudonas vyno – 50ml

Graikiški mėsos kukuliai, tradiciškai vadinami „Keftethes“, tai vienas populiariausių mėsos patiekalų Graikijoje. Kukuliai patiekiami su pačiais įvairiausiais padažais bei garnyrais. Čia pateiksime raudonojo pomidorų padažo receptą.

Gaminimas

  1. Padažą pagaminti itin lengva. Tiesiog į įkaitintą keptuvę sudedame vieną smulkintą svogūną, pusę turimų česnakų, 1-2 minutes pakepus sudedame likusius produktus (pomidorus, vyną, pusę šaukštelio aitriųjų paprikų, balzamiko actą, petražoles, cukrų, šiek tiek pipirų bei druskos ir viską išmaišome. Paliekame ant pačios silpniausios ugnies, kol pagaminsime kukulius.
  2. Į didesnį indą sudedame likusius produktus ir švariomis rankomis išminkome.
  3. Iš paruoštos mėsos drėgnomis rankomis (taip nekibs mėsa prie rankų) formuojame nedidelius kukulius ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kukulius iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Iškeptus kukulius dedame į uždengiamą indą, kad neatvėstų.
  4. Patiekime kukulius užpiltus paruoštu padažu bei pagardintais žolelėmis.
  5. Šie kukuliai valgomi tiek su juoda rugine duona, tiek su makaronais.

Kategorijos:Jautienos ir veršienos patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, baltas vynas, česnakas, čili pipiras, cukrus, džiūvėsiai, faršas, jautiena, kiauliena, konservuoti pomidorai, kukuliai, kuminas, mėsa, muskatas, padažas, paprika, Patiekalai receptai, pomidorų padažas, raudonas vynas, receptas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Mėsos kukuliai su marinaros padažu
Mėsos kukuliai su marinaros padažu
Faršo suktinukai su sūriu ir šonine
Faršo kepsnys su salieru bei šonine

Previous Post: « Sumuštinis su keptu kiaušiniu
Sekantis įrašas: Vištienos kukulių ir makaronų sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt