Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 100g
- Česnakų – 30g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Paprikos miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sauso balto vyno – 50ml
- Petražolių – 30g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Kiaulienos faršo – 350g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Konservuotų pomidorų – 400g
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Balzamiko acto – 0.33 šaukštai
- Kumino – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Jautienos faršo – 450g
- Raudonas vyno – 50ml
Graikiški mėsos kukuliai, tradiciškai vadinami “Keftethes”, tai vienas populiariausių mėsos patiekalų Graikijoje. Kukuliai patiekiami su pačiais įvairiausiais padažais bei garnyrais. Čia pateiksime raudonojo pomidorų padažo receptą.
Gaminimas
- Padažą pagaminti itin lengva. Tiesiog į įkaitintą keptuvę sudedame vieną smulkintą svogūną, pusę turimų česnakų, 1-2 minutes pakepus sudedame likusius produktus (pomidorus, vyną, pusę šaukštelio aitriųjų paprikų, balzamiko actą, petražoles, cukrų, šiek tiek pipirų bei druskos ir viską išmaišome. Paliekame ant pačios silpniausios ugnies, kol pagaminsime kukulius.
- Į didesnį indą sudedame likusius produktus ir švariomis rankomis išminkome.
- Iš paruoštos mėsos drėgnomis rankomis (taip nekibs mėsa prie rankų) formuojame nedidelius kukulius ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kukulius iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Iškeptus kukulius dedame į uždengiamą indą, kad neatvėstų.
- Patiekime kukulius užpiltus paruoštu padažu bei pagardintais žolelėmis.
- Šie kukuliai valgomi tiek su juoda rugine duona, tiek su makaronais.
Parašykite komentarą