Ingridientai
- 5 virtos bulvės
- 5 žalios bulvės
- 5 v.š. bulvių krakmolo
- 5 v.š. manų kruopų
- 1 svogūnas
- 400g mėsos faršo
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Virtas bulves sumalame ir sudedame į dubenį.
Žalias bulves nulupame ir sutarkuojame bulvine tarka ir sudedame į dubenį su virtomis bulvėmis.
Sudedame į dubenį su bulvėmis manų kruopas ir krakmolą, beriame druskos ir išminkome tešlą.
Įkaitiname keptuvę ir į ją sudedame mėsoso faršą, kurį kepame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Po kelių minučių sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, beriame druksos ir pipirų ir dar 3-4 minutes kepame.
Iškepus mėsai, rankomis iš bulvinės tešlos formuojame diskelį, per vidurį dedame po šaukštą mėsos įdaro ir suformuojame cepeliną.
Visus paruoštus cepelinus su mėsos įdaru sudedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 20 minučių.
Cepelinus patiekiame su grietine ar kitu mėgiamu padažu.
Parašykite komentarą