Ingridientai
- 10 vnt saldžiųjų pipirų
- 300g faršo
- 4 skiltelės česnako
- 1 a.š. smulkinto čili pipiro
- druska ir pipirai
- 2 kiaušiniai
- 100g džiūvėsių
- 8 juostelės rūkytos kiaulienos šoninės
- 3 valg. š. sviesto
Gaminimas
- Nupjauname pipirų kepurėles ir išgrandome sėklas.
- Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir sudedame smulkintas 2 skileteles česnako. Jas apkepame vos 0,5-1 minutę ir sudedame į mėsos faršą kartu su likusiu smulkintu česnaku. Į faršą dedame 1 kiaušinį, druskos ir pipirų, čili pipirą ir išminkome.
- Kepimo skardą aptepame sviestu.
- Į saldžiuosius pipirus prikemšame paruošto faršo. Imame po vieną šoninės juostelę ir apvyniojame pipirus (kad šoninė nenusimautų – prismeigiame ją mediniu smeigtuku).
- Įdarytus pipirus pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsiuose, dar kartą merkiame į kiaušinį ir dar kartą apvoliojame džiūvėsiuose.
- Dedame į kepimo skardą ir į orkaitę, kur kepame apie 30-40 minučių 170-180 laipsnių temperatūroje.
- Patiekiame šiltus su mėgiamu garnyru ar šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą