• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Itališkas faršo kepsnys

2010-09-17 by Kulinarė Palikti komentarą

Itališkas faršo kepsnys

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Mozarella sūrio – 100g
  • Kiaušinių – 2vnt.
  • Džiūvėsėlių – 100g
  • Rudonėlio – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Salierų – 1vnt.
  • Bazilikų (džiovintų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Jautienos faršo – 1000g
  • Svogūnų – 1vnt.
  • Mairūno – 0.5 arbatinio šauktštelio

Gaminimas

  1. Vieną kiaušinį kietai išverdame, atvėsiname ir nulupę sutarkuojame smulkiai.
  2. Saliero lapkotį susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
  3. Svogūną smulkiai supjaustome.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Į maltą jautieną dedame smulkintą svogūną, džiūvėsius, kiaušinį, beriame druskos ir pipirų, mairūno, baziliko ir labai gerai rankomis išminkome faršą. (Jei faršas per sausas ir gerai nesukimba – dedame dar vieną kiaušinį ar šaukštą majonezo).
  6. Iš faršo ant folijos suformuojame didelį, maždaug 1,5-2 cm storio, blyną, kurį apibarstome smulkintu salieru.
  7. Ant saliero išdėliojame mozzarella sūrio riekes, pabarstome raudonėliu ir virtu kiaušiniu.
  8. Faršo „blyną“ imame nuo kraštų ir suvyniojame. Suvyniotą „blyną“ aptepame trupučiu aliejaus ir dedame į orkaitę.
  9. Kepame apie 45 minutes.
  10. Kad kepant kepsnys neišsausėtų, kas 15 minučių užpilame keliais šaukštais vandens.
  11. Patiekiame pjaustytą riekėmis.

Kategorijos:Jautienos ir veršienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Šventiniai patiekalai, Velykiniai patiekalai Tagged With: aliejus, bazilikas, džiūvėsiai, faršas, jautiena, kepsnys, kiaušiniai, mairūnas, mozzarella sūris, raudonėlis, salieras, svogūnai

 

Panašūs receptai

Faršo kepsnys su sūriu ir porais
Velingtono kepsnys
Jautienos kepsnys su špinatais
Jautienos kepsnys su špinatais

Previous Post: « Jūros kopūstų ir kiaušinių sriuba
Sekantis įrašas: Tešla pyrago pagrindui (su sūriu) »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt