Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Mozarella sūrio – 100g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Džiūvėsėlių – 100g
- Rudonėlio – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Salierų – 1vnt.
- Bazilikų (džiovintų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Jautienos faršo – 1000g
- Svogūnų – 1vnt.
- Mairūno – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Vieną kiaušinį kietai išverdame, atvėsiname ir nulupę sutarkuojame smulkiai.
- Saliero lapkotį susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
- Svogūną smulkiai supjaustome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į maltą jautieną dedame smulkintą svogūną, džiūvėsius, kiaušinį, beriame druskos ir pipirų, mairūno, baziliko ir labai gerai rankomis išminkome faršą. (Jei faršas per sausas ir gerai nesukimba – dedame dar vieną kiaušinį ar šaukštą majonezo).
- Iš faršo ant folijos suformuojame didelį, maždaug 1,5-2 cm storio, blyną, kurį apibarstome smulkintu salieru.
- Ant saliero išdėliojame mozzarella sūrio riekes, pabarstome raudonėliu ir virtu kiaušiniu.
- Faršo “blyną” imame nuo kraštų ir suvyniojame. Suvyniotą “blyną” aptepame trupučiu aliejaus ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 45 minutes.
- Kad kepant kepsnys neišsausėtų, kas 15 minučių užpilame keliais šaukštais vandens.
- Patiekiame pjaustytą riekėmis.
Parašykite komentarą