Ingridientai
- Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 0.3 šaukštai
- Vandens – 10ml
- Sojos padažo – 0.5 šaukšto
- Laiškinių česnakų – 200g
- Balto vyno acto – 0.3 šaukštai
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių krakmolo – 0.3 šaukštai
- Jautienos kumpio – 500g
Gaminimas
- Jautieną supjaustome plonais gabaliukais.
- Dubenyje sumaišome sojų padažą, krakmolą, vandenį, vyno actą, cukrų, įberiame druskos ir pipirių, pilame 1 arb. š. aliejaus.
- Į paruoštą marinatą sudedame jautieną ir išminkome mėsą. Paliekame mėsa bent 15 minučių, kad įsigertų prieskonių aromatas.
- Tuo metu įkaitiname keptuvę ir pilame 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame stambiai supjaustytus laiškinius česnakus.
- Kepame apie 1-2 minutes. Apkeptus laiškinius česnakus išimame ir sudedame į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę pilame 2 v. š aliejaus ir sudedame jautieną kartu su marinatu. Kepame apie 1-2 minutes ant vidutinės ugnies, tada apverčiame mėsą, kepame dar 1 minutę ir nuimame nuo ugnies.
- Patiekiant jautieną sumaišome su laiškiniais česnakais.
Parašykite komentarą