Ingridientai
- 300g jautienos
- 6 bulvės
- 1 raudonas svogūnas
- 50g svogūnų laiškų
- 1 morka
- 200g šparaginių pupelių
- 70g aliejaus
- 150g grietinėlės
- 2 česnako skiltelės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame (jei šviežios, tai pakanka nuplauti) ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Jautieną supjaustome taip pat nedideliais kubeliais.
Svogūną susmulkiname, morką nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame jautieną, kurią ant stiprios ugnies kepame apie 3-4 minutes. Apkeptą mėsą išimame ir sudedame į lėkštę.
Į keptuvę pilame sudedame dar porą šaukštų aliejaus ir sudedame morkas bei šparagines pupeles ir viską ant stiprios ugnies kepame apie 4 minutes.
Į keptuvę pilame 3-4 šaukštus aliejaus ir sudedame bulves, kurias maišydami kepame apie 15-20 minučių ant vidutinės ugnies.
Bulvėms suminkštėjus, į keptuvę sudedame jautieną, morkas ir šparagines pupeles, smulkintą svogūną ir česnaką, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir kepame apie 4 minutes. Po 4 minučių į keptuvę supilame grietinėlę, suberiame smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir dar 5 minutes pakepę nuimame nuo ugnies.
Jautienos gabaliukus su keptomis bulvėmis ir daržovėmis patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą