Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Česnakų – 10g
- Sviesto – 30g
- Pieno – 100ml
- Pomidorų padažo – 4 šaukštai
- Pievagrybių – 100g
- Salierų – 150g
- Konservuotų kukurūzų – 170g
- Makaronų – 450g
- Cheddar sūrio – 200g
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Jautienos faršo – 500g
Gaminimas
- Į įkaitintą keptuvę sudedame maltą jautieną ir kepame ant vidutinės ugnies. Įberiame druskos ir pipirų. Kepame apie 10 minučių dažnai maišydami. Iškeptą jautieną sudedame į dubenį.
- Puode, pagal nurodymus ant pakuotės, išverdame makaronus.
- Į dubenėlį supilame miltus, pilame pieną ir gerai išmaišome. Sudedame pomidorų padažą ir įtarkuojame sūrio. Dar kartą išmaišome.
- Į keptuvę dedame sviestą, suberiame smulkintus svogūnus, pjaustytus salierus, česnakus ir pakepame, kol daržovės suminkštės.
- Į kepimo indą (geriausia su dangčiu) dedame virtus makaronus, ant viršaus sudedame keptą jautienos faršą, užbarstome keptomis daržovėmis, pjaustytais pievagrybiais ir nusausintais kukurūzais. Prieš dedant į orkaitę kepti, užpilame paruoštu pieno ir miltų padažu. Galime pabarstyti prieskoninių žolelių.
- Kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Prieš baigiant kepti, užbarstome likusiu sūriu ir dar kelias minutes pakepame.
Parašykite komentarą