• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše

2011-09-15 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 600g liesos jautienos
  • 200g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus
  • 4 v.š. grietinės
  • 1 v.š. miltų
  • 8 bulvės
  • 150ml pieno
  • 2 v.š. sviesto
  • 100ml sultinio
  • 60g parmezano sūrio (nebūtina)
  • 40 a.š. šviežių svogūnų laiškų (nebūtina)
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Bulves nulupame ir supjaustę nedideliais gabaliukais išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nusausiname ir sutriname. Pilame pieną bei sudedame sviestą, košę gerai išmaišome ir dar porą minučių pakaitiname.
Svogūną bei česnaką susmulkiname.Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis.
Jautieną sukapojame arba supjaustome nedideliais gabaliukais. Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame mėsą. Ant stiprios ugnies 2-3 minutes paskrudiname ir sumažiname ugnį. Po 5 minučių dedame česnaką ir dar po minutės svogūną. Kepame viską 3-5 minutes ant nestipriso ugnies. Beriame miltus ir išmaišome.Supilame sultinį ir sudedame grietinę. Išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname apie 4 minutes. Sudedame pievagrybius, beriame druskos ir pipirų. Jautieną su pievagrybių padažu troškiname dar 4 minutes.
Imame kepimo indus (patogiau nedideli, kiekvienai porcijai atskirai) ir kraštus aptepame riebalais. Lygiomis dalimis sudedame troškintą jautieną. Ant jautienos dedame sluoksnį paruoštos bulvių košės. Bulvių košę paskaniname tarkuotu parmezanu bei smulkintais svogūnų laiškais.
Dedame kepimo indelius į orkaitę, įkaitinatą iki 180 laispnių, ir kepame apie 15-20 minučių.
Jautieną pievagrybių padaže užkeptą su bulvių koše patiekiame šiltą.

Kategorijos:Apkepai, Jautienos ir veršienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, bulvės, česnakas, grietinė, jautiena, miltai, parmezano sūris, pienas, pievagrybiai, sultinys, sviestas, svogūnai, svogūnų laiškai

 

Panašūs receptai

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais
Čili Con Carne
Čili Con Carne
Keto jautienos maltiniai su kalafiorų ryžiais
Keto jautienos maltiniai su kalafiorų ryžiais

Previous Post: « Marinuoti grybai
Sekantis įrašas: Pomidorų tartas (užkandis prie vyno) »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt