
Ingridientai
- 600g liesos jautienos
- 200g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 3 v.š. aliejaus
- 4 v.š. grietinės
- 1 v.š. miltų
- 8 bulvės
- 150ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- 100ml sultinio
- 60g parmezano sūrio (nebūtina)
- 40 a.š. šviežių svogūnų laiškų (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustę nedideliais gabaliukais išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nusausiname ir sutriname. Pilame pieną bei sudedame sviestą, košę gerai išmaišome ir dar porą minučių pakaitiname.
Svogūną bei česnaką susmulkiname.Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis.
Jautieną sukapojame arba supjaustome nedideliais gabaliukais. Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame mėsą. Ant stiprios ugnies 2-3 minutes paskrudiname ir sumažiname ugnį. Po 5 minučių dedame česnaką ir dar po minutės svogūną. Kepame viską 3-5 minutes ant nestipriso ugnies. Beriame miltus ir išmaišome.Supilame sultinį ir sudedame grietinę. Išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname apie 4 minutes. Sudedame pievagrybius, beriame druskos ir pipirų. Jautieną su pievagrybių padažu troškiname dar 4 minutes.
Imame kepimo indus (patogiau nedideli, kiekvienai porcijai atskirai) ir kraštus aptepame riebalais. Lygiomis dalimis sudedame troškintą jautieną. Ant jautienos dedame sluoksnį paruoštos bulvių košės. Bulvių košę paskaniname tarkuotu parmezanu bei smulkintais svogūnų laiškais.
Dedame kepimo indelius į orkaitę, įkaitinatą iki 180 laispnių, ir kepame apie 15-20 minučių.
Jautieną pievagrybių padaže užkeptą su bulvių koše patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą