• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

2011-05-26 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • 9 lazanijos lakštai
  • 400g jautienos faršo
  • 250g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 300g pomidorų
  • 100g špinatų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 400ml pieno
  • 3 v.š. miltų
  • 2 v.š. sviesto
  • 50g parmezano sūrio
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 0,5 a.š. baziliko
  • druska ir pipirai

 

Gaminimas

  • Špinatus smulkiai supjaustome, nuplikome verdančiu vandeniu ir nusausiname.
  • Kad lazanija greičiau iškeptų, galime makaronų lakštus sudėti į verdantį vandenį ir apvirti 2-3 minutes.
  • Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudedame supjaustytus pomidorus bei pievagrybius, beriame druskos ir pipirų ir kepame dar 5-8 minutes. Likus kepti 2 minutėms suberiame baziliką. Iškeptas daržoves sudedame į dubenį.
  • Keptuvę įkaitiname su likusiu aliejumi ir sudedame jautienos faršą, kurį kepame apie 4-5 minutes. Į faršą beriame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą skiltelę česnako, raudonėlį, išmaišome ir dar porą minučių kepame.
  • Kepimo indą ištepame trupučiu riebalų ir dedame tris lazanijos makaronus ant dugno. Ant makaronų dedame porą šaukštų keptų daržovių, ant daržovių dedame nedaug apkepto jautienos faršo ir pabarstome trupučiu špinatų.Dedame antrą sluoksnį lazanijos makaronų ir vėl iš naujo dedame daržovių sluoksnį, mėsos sluoksnį, špinatų ir paskutinį makaronų sluoksnį. Sudėjus paskutinius sluoksnius pabarstome trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
  • Dubenyje išlydome sviestą ir suberiame miltus, kuriuos 1-2 minutes kepame. Viską užpilame pienu ir ant silpnos ugnies kaitiname padažą, kol jis ima tirštėti. Beriame truputį druskos, išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Paruoštą padažą pilame ant lazanijos.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Dedame jautienos lazaniją į orkaitę ir kepame apie 35-40 minučių.
    Jautienos lazaniją su špinatais ir pievagrybiais patiekiame šiltą.
  • Skanaus!

Kategorijos:Apkepai, Jautienos ir veršienos patiekalai, Makaronų receptai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, bazilikas, cukrus, faršas, jautiena, lazanija, makaronai, miltai, parmezano sūris, Patiekalai receptai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, pomidorų sultys, raudonėlis, receptas, špinatai, sviestas

 

Panašūs receptai

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše
Makaronų užkepėlė su jautienos konservais
Makaronų užkepėlė su jautienos konservais
Jautienos ir makaronų užkepėlė
Jautienos ir makaronų užkepėlė

Previous Post: « Apelsininis morkų pyragas
Sekantis įrašas: Imbierinis rabarbarų džemas »

Reader Interactions

Comments

  1. Andile

    2013-06-25 at 17:34

    Dariau šiemet panašų iš alyvų žiedų, gavosi kvnpaus Reiks ir iš bezdžių pabandyti, tikiuosi skonis ne visai toks kaip kvapas? Mes bezdžiais vadindavom

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt