Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Špinatų – 300g
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Jautienos kumpio – 1000g
- Vorčesterio padažo – 4 šaukšt.
Gaminimas
- Jautienos kumpio mėsos išklotinę (1cm storio) pabarstome druska ir pipirais bei pašlakstome aliejumi.
- Elektriniu smulkintuvu susmulkiname kartu nuplautus špinatus, svogūną, česnaką bei raudonėlį.
- Masę dedame ant išklotos mėsos ir suvyniojame lyg vyniotinį. Kad kepsnys neišsileistų surišame jį siūlu.
- Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus ir dedame paruoštą kepsnį. Kepame ant vidutinės ugnies iš visų pusių apie 15 minučių kol švelniai apskrus.
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Apkeptą kepsnį dedame į kepimo skardą užpilame Vorčesterio padažu ir dedame į orkaitę, kurioje 15 minučių kepame.
- Po 15 minučių kepsnį apverčiame ir užpilame padažu kepame 15 minučių.
- Šis jautienos kepsnys, puikus šventinis patiekalas, patiekiamas su mėgiamu salotų garnyru.
Parašykite komentarą