
Kofta – tai patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos (dažniausiai avienos ar jautienos) ją formuojant į apelsino dydžio kukulius.
Patiekalas yra paplitęs didelėje dalyje Azijos, Artimųjų Rytų virtuvėse, o taip pat pietrytinėje Europoje , Indijoje.
Malta mėsa yra paruošiama su įvairiausiais priedais (ryžiais, kiaušiniais, daržovėmis) bei prieskoniais.
Kofta dažniausiai kepama ant žarijų ar riebaluose, verdamos, troškinamos ar patiekiameos žalios).
Ingridientai
*1,5kg jautienos faršo
*1 svogūnas
*1 kiaušinis
*2 a.š. kumino
*1 a.š. ciberžolės
*0,5 a.š. cinamono
*100g šviežios kalendros
*1 a.š. čili pipiro prieskonių
*mediniai iešmeliai
*0,5l aliejaus
Gaminimas
Jautienos faršą sumaišome su visais prieskoniais, kiaušiniu, smulkintu svogūnu ir kalendra. Rankomis išminkome.
Drėgnomis rankomis formuojame saujos dydžio kukulius, kuriuos užmauname ant medinių iešmelių (geriausia ne daugiau kaip po 2 vienetus).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi (geriausia špižinę) ir dedame koftas ant iešmelių, kurias kepame po 3-4 minutes iš visų abiejų pusių.
Jautienos koftas keptas keptuvėje patiekiame šiltas su lavašu ir šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą