Ingridientai
- 8 jautienos kepsnių gabaliukų
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 4 v.š. garstyčių
- 200g grietinėlės
- 4 v.š. sviesto
- 50g petražolių
- 8 juostelės kiaulienos šoninės
- 4 skiltelės česnako
- 2 v.š. miltų
- 200ml sultinio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Jautienos kepsnius pamušame, pabarstome druska ir pipirais ir gera įtriname smulkintu česnaku. Suvyniojame kepsnius į vyniotinius ir apvyniojame kiaulienos šonine. Perveriame mediniu smeigtuku,kad neišsivyniotų.
Morką nulupame ir sutarkuojame.
Svogūną susmulkiname.
Į puodą dedame sviestą ir morkas su svogūnais, kuriuos kepame apie 4 minutes. Po to supilame sultinį ir verdame daržoves apie 5 minutes.
Grietinėlę sumaišome su miltais ir supilame į puodą su sultiniu. Sudedame garstyčias, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir į padažą sudedame jautienos suktinukus su šonine. Uždengiame puodą ir ant silpnos ugnies troškiname apie 50 minučių.
Likus 2-3 minutėms iki gaminimo pabaigos, į puodą suberiame smulkintas petražoles.
Jautienos suktinukus garstyčių padaže patiekiame šiltus su virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą