Ingridientai
*1kg jautienos išpjovos
*2 svogūnai
*400g pievagrybių
*3 v.š. miltų
*2 skiltelės česnako
*4 v.š. aliejaus
*200ml sultinio
*200ml grietinėlės
*1 v.š. garstyčių
*3 v.š. pomidorų pastos
*1 v.š. Vorčesterio padažo
*100ml raudono vyno
*druska ir pipirai
Gaminimas
Jautieną supjaustome juostelėmis.
Įkaitiname labai gilią keptuvę (arba puodą) su 2 v.š. aliejaus ir sudedame jautieną, kurią kepame ant vidutinės ugnies tol, kol iš mėsos išsiskiria sultys ir ji pradeda troškintis jose.
Nupilame susidariusias mėsos sultis ir supilame sultinį. Uždengiame keptuvę ir troškiname apie 20 minučių.
Atskiroje keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius ir sudedame juos į jautieną. Po poros minučių dedame pomidorų pastą, garstyčias, smulkintą česnaką, Vorčesterio padažą, išmaišome ir kelias minutes troškiname visą laiką maišydami. Supilame vyną, beriame miltus, išmaišome, uždengiame keptuvę ir troškiname (bet dažnai maišydami) dar 10-15 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos sudedame grietinėlę, beriame truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir baigiame troškinti.
Šį jautienos troškinį-stroganofą patiekiame su virtais makaronais.
Parašykite komentarą