Ingridientai
*500g jautienos išpjovos
*2 v.š. sviesto
*1 svogūnas
*1 česnako galva
*250g pievagrybių
*100ml raudono vyno
*200ml jautienos sultinio
*200g grietinės
*300g konservuotų pomidorų (savose sultyse)
*1 v.š. Vorčesterio padažo
*0,5 a.š. Tabasko padažo
*druska ir pipirai
Gaminimas
Česnako galvą aplupame, t.y. nulupame taip, kad neatsiskirtų nei viena skiltelė ir kad liktų vienas sluoksnis žievelės.
Jautieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska ir pipirais.
Puode išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą jautieną, pievagrybius (galima ir nepjaustytus), smulkintą svogūną ir ant vidutinės ugnies kepame apie 2-3 minutes.
Dubenyje sumaišome pomidorus su grietine, žiupsneliu druskos, Tabasko padažu ir Vorčesterio padažu.
Į apkeptą jautieną pilame raudoną vyną ir sultinį, supilame ir konservuotus pomidorus su prieskoniais, dedame visą česnako galvą, viską išmaišome, puodą uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1,2val. Tačiau troškiname taip, kad padažas neužvirtų.
Jautienos troškinį stroganofą patiekiame su virtais ryžiais, makaronais ar bulvėmis.
Parašykite komentarą