Ingridientai
- Majonezo – 50g
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Citrinos sulčių – 30ml
- Pievagrybių – 60g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Morkų – 2vnt.
- Fermentinis sūrio – 50g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Kiaulienos išpjovos – 500g
Gaminimas
- Kiaulieną supjaustome 1cm storio kepsniais. Pabarstome druska ir pipirais, įtriname 2 skiltelėmis smulkinto česnako ir aplaistome citrinos sultimis. Mėsą paliekame marinuotis bent 1 valandai.
- Morkas išverdame ir nulupame.
- Įkaitiname keptuvę su 2 valg. š. aliejaus ir sudedame smulkintus svogūnus, pievagrybius, česnakus. Daržoves kepame apie 4 minutes.
- Į dubenį sutarkuojame virtas morkas, kartu sudedame keptas daržoves ir sumaišome jas su majonezu. Įberiame druskos ir pipirų, dedame tarkuotą fermentinį sūrį ir dar kartą išmaišome.
- Išmarinuotą mėsą pamirkome plaktame kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsiuose. Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
- Ant iškeptų kepsnių dedame paruoštos daržovių masės su majonezu.
- Kepsnius dedame į kepimo skardą ir 10 minučių kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
- Patiekiame su mėgiamu garnyru bei salotomis.
Parašykite komentarą