• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepta kiaulienos sprandinė su obuolių tyre

2011-01-05 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1kg kiaulienos sprandinės mėsos
  • 0,5 v.š. maltų pankolio sėklų
  • 0,5 a.š. pipirų
  • 1 v.š. šviežio čiobrelio
  • 1 v.š. šviežio rozmarino
  • 3-4 obuoliai
  • 4 skiltelės česnako
  • 50ml aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 100ml balto sauso vyno
  • 1 a.š. druskos

Gaminimas


Dubenėlyje sumaišome pankolio sėklas su 1 a.š. pipirų, smulkintais čiobreliais ir rozmarinais, smulkintu česnaku, 1 a.š. druskos ir 2 v.š. aliejaus. Prieskonius sumaišome laba gerai ir jais įtriname kiaulienos mentę, kurią paskui įdedame į kepimo maišelį ir visai parai ant net dviems dedame į šaldytuvą marinuotis.
Nulupame obuolius ir išėmę sėklas supjaustome stambiais kubeliais.
Svogūną nulupame, supjaustome stambiais kubeliais ir sumaišome su obuoliais.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
Kepimo indą ištepame 2 šaukštais aliejaus.
Į kepimo indą sudedame obuolius ir svogūnus, ant viršaus dedame marinuotą kiaulienos mentę. Dedame mėsą į orkaitę ir 15 minučių kepame aukštoje temperatūroje. Po 15 minučių supilame vyną į kepimo skardą, uždengiame kepsnį folija, ir kepame 2,5 valandas sumažintoje, 160 laipsnių, temperatūroje.
Keptą kiaulienos mentę dedame į lėkštę, ir šalia šaukštu sudedame keptus minkštus obuolius su svogūnais.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, baltas vynas, česnakas, čiobrelis, kiauliena, kiaulienos mentė, kiaulienos sprandinė, obuolys, pankolis, rozmarinas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta šoninė traškia odele
Orkaitėje kepta karka
Orkaitėje kepta karka

Previous Post: « Troškintų porų padažas makaronams
Sekantis įrašas: Šukutės su vyno ir apelsinų padažu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt