
Ingridientai
*1kg kiaulienos faršo
*150g džiūvėsių
*4 kiaušiniai
*3 morkos
*1 svogūnas
*4 skiltelės česnako
*2 v.š. aliejaus
*2 v.š. sviesto
*druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos faršą sumaišome su dviem kiaušiniais, džiūvėsiais, smulkintu česnaku, 1 a.š. druskos ir 0,5 a.š. pipirų. Dedame smulkintą svogūną ir rankomis gerai išminkome.
Morkas išverdame, nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka.
Likusius du kiaušinius išverdame, atvėsiname, nulupame ir supjaustę nedideliais kubeliais sumaišome su tarkuotomis morkomis ir sviestu.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Iš paruošto faršo padarome 2cm storio blyną, į kurio vidurį sudedame morkas su kiaušiniais. Kraštus užspaudžiame ir padarome didelį maltinį. Viršų aptepame aliejumi. Dedame netikrą zuikį į kepimo “rankovę” , dedame į kepimo skardą ir įpilame stiklinę vandens. Dedame “zuikį” į orkaitę ir kepame 1 valandą.
Parašykite komentarą