Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 150ml
- Kiaulienos faršo – 700g
- Baklažanų – 4vnt.
- Petražolių – 4 šaukštai
- Pomidorų – 5vnt.
- Svogūnų – 3vnt.
- Sviesto – 1 šaukštas
Gaminimas
- Dubenyje suminkome maltą mėsą su sviesto šaukštu ar aliejaus, smulkintais svogūnais, įberiame druskos ir pipirų.
- Į faršą dedame 3 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar kartą išminkome.
- Baklažanus nuplauname, nupjauname galus ir perpjauname išilgai. Išvalome vidų.
- Į kepimo indą (geriausia į uždengiamą) sudedame puseles ir į jas pridedame faršo su pomidorais.
- Supjaustome likusius pomidorus riekėmis ir dedame ant faršo.
- Įdarytus baklažanus pabarstome pipirais ir trupučių druskos, smulkintomis petražolėmis. Į kepimo indą, kuriame sudėtos farširuotos daržovės pilame aliejų ir pusę stiklinės vandens.
- Kepame orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Parašykite komentarą