Ingridientai
- 8 dešrelės (plonos parūkytos išvirtos)
- 16 šparagų
- 250g kiaulienos šoninės
- 2 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis.
Užverdame 1l vandens, pasūdome ir 2 minutes jame verdame šparagus. Apvirtus nusausiname. Imame po vieną dešrelę ir ją apvyniojame juostele šoninės kartu su 2 šparagais. Kad neatsivyniotų, galima šoninę perverti mediniu smeigtuku ar surišti siūlu.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame dešreles su šparagais, kuriuos kepame po 2-3 minutes iš visų pusių (turi švelniai apskrusti šoninė ir dešrelės). Likus kepti 1-2 minutėms, į karštą aliejų įspaudžiame česnaką ir pabaigiame kepti dešreles.
Keptas dešreles su šparagais patiekiame šiltas su virtomis bulvėmis bei sviesto ir grietinės padažu užpiltu ant bulvių.
Parašykite komentarą