Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 150ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 150g
- Kiaulienos kumpio – 400g
- Porų – 2vnt.
Gaminimas
- Kiaulieną supjaustome į 50-70g dydžio gabaliukus.
- Mėsą dedame į puodą su vandeniu ir užverdame. Užvirus vandeniui pasūdome ir verdame apie 6-8 minutes.
- Apvirtą mėsą dedame į įkaitintą keptuvę su 2 valg. š. aliejaus ir apkepame iš visų pusių. Apkeptą mėsą išimame ir padedame į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudedame juostelėmis pjaustytą kiaulienos šoninę, kurią kepame apie 2-3 minutes.
- Po kelių minučių kartu sudedame smulkintus porus, kuriuos kepame dar 3 minutes.
- Apkepus porams supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, sudedame kiaulieną ir uždengus troškiname apie 10 minučių ant silpnos ugnies.
- Kiaulieną patiekiame su ryžių garnyru ar virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą