Ingridientai
*1kg kiaulienos faršo
*350g šaldytų žirnelių
*3 bulvės
*6 skiltelės česnako
*1 svogūnas
*1 poras
*2 v.š. grietinės
*2 v.š. aliejaus
*1 v.š. sviesto
*1 v.š. miltų
*1 a.š. ciberžolės
*250ml vandens
*druska ir pipirai
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame kiaulienos faršą, kurį kepame 15 minučių. Iškeptą faršą sudedame į puodą.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su faršu.
Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų ir dedame šaukštą sviestą, suberiame žirnelius, pjaustytą porą ir česnaką. Kepame viską 5 minutes dažnai maišydami. Po 5 minučių viską sudedame į puodą su faršu. Į puodą suberiame ciberžolę, beriame druskos ir pipirų, suberiame miltus ir sudedame grietinę ir užpilame vandeniu. Viską išmaišome ir uždengę puodą troškiname 45 minutes ant vidutinės ugnies.
Kiaulienos faršo troškinį su žirneliais patiekiame šiltą su rugine duona ar paskrudinta balta duona.
Parašykite komentarą